top of page

Co na sebe na focení?.. aby vám to seklo a cítil/a jste se dobře?


To v čem se necháte fotit je pro výsledek poměrně zásadní..a už je jedno, zda jste přišla pro portrét, byznys fotku či s dětmi.. 


Nejdůležitější ale je fakt, jak se při focení cítíte a to do jisté míry můžete skutečně ovlivnit právě oblečením, které máte na sobě..


Pár rad a tipů:

S čím začít?

Neberte si ssebou výrazně svítivé oblečení či s velkými nápisy, postavami apod (pokud to není přímo záměr…móda, sport…)

 Na fotkách by mělo jít hlavně o vás..a takto výrazný outfit odpoutává pozornost.



A jaké barvy?


krásně vypadají pastelové barvy a tón v tónu, jde o jednoduchý princip oblékání, kdy jsou oděvy laděné do podobných barevných odstínů

Prostě vyberete oblečení jedné barvy a je hotovo..


Nikdy nešlápnete vedle s zemitými odstíny barev - prakticky by se dalo říci, že se jedná o všechny barvy, které najdeme v přírodě. Od pískově žluté přes nejrůznější tóny zelené a modré až po hnědou barvu. Řadíme sem také béžovou, slonovou kost nebo teplé tóny šedé.





A co zbytek rodiny, partner?


Nebojte se, že musíte být všichni ve stejných barvách, to určitě není třeba a zbytečně byste se stresovala při nákupu či hledáním doma ve skříních….

Naopak je žádoucí, aby všichni přišli v bílém a černém vršku a už je jedno, zda maminka bude mít šaty, taťka triko a dcerka halenku…


Je dobré být oblečeni ve stejném stylu, např. oba trika, nebo dáma šaty a pán košili… nebo oba ve sportovním, ale nemíchat to mezi sebou navzájem.


Nebojte se vše sbalit do velké tašky, před focením to vše probereme a vybereme..



Jak na romantický vzhled?


Určitě volné šaty, které i ve větru vlají… přírodní materiály.. krajky, len, hedvábí, barvy klidně pastelové, zemité, světlé a jemné odstíny.

Muži neudělají nikdy chybu s košilí s krátkým i dlouhým rukávem, k tomu džíny apod…

 

A co doplňky?

Klidně si vemte ssebou různé doplňky, které máte ráda, skvěle vypadá třeba klobouk, obzvlášť při romantickém focení, či u focení rande aj.. vemte, co vás napadne a vejde se vám do tašky.


Jaký materiál, vzory?

Kombinujte jak je libo,  fotka toho snese hodně, nebojte se :) po focení fotku zhodnotíme na displeji foťáku a pokud se nebudete cítit, můžete se převléci..


Jestli máte v úmyslu přijít v něčem, co se hodně mačká, raději to doma přežehlete a přineste na ramínku, před focením ta možnost už není a na fotce mohou být sklady vidět.. taky pozor na žmolky na svetrech..




Mám i hodně šatů na půjčení, stačí si vybrat na webu :)



Je něco, bez čeho se na focení neobejdete?

 

Vemte to ssebou! Budete se cítit dobře a bezpečně a na fotkách budete působit uvolněně, přirozeně a zkrátka fresh :) Budete to vy a o to především na fotkách jde..



Mohou to být např. oblíbené šaty, ve kterých máte postavičku k nakousnutí, nebo zkrátka svetr a tenisky, řetízek po babičce nebo amulet pro štěstí…

 

Vždy radím si ssebou vzít i menší svačinku a něco k pití, v případě focení dětí je to téměř nutností.

 



Výše zmíněné rady však berte jako doporučení, hlavní je si focení užít a zbytečně se nestresovat. Těším se na vás :)



 

 

 

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page